dijous, 9 d’abril de 2015

QUILÒMETRES DE PASQUA

Portava un mes barallant la possibilitat de fer el Montcabrer durant les vacances de pasqua. La idea era bona, però va derivar en una excursió en cotxe per diversos indrets meridionals.

Vam sortir de la Plana a les 9 del matí en destinació Alzira passant per Guadassuar. El nostre objectiu era el descobriment de la Vall de la Murta i del Monestir de Santa Maria. La passejada fou amable i fructífera amb la troballa d'una nevera a vora camí que ens recorda la que tenim pendent a Agres. 

Després ens vam dirigir cap a Antella per Benimuslem i Gavarda. Al costat de l'Assut vam fer un mos mentre observàvem el Xúquer aparentment menys cabalós que a l'estiu. Vam pujar fins a la fi de la carretera just al davant de la pressa de Tous. Baixàrem per Sumacàrcer pel marge dret del riu, trobant per sorpresa un llogaret prou curiós anomenat Sellent.

Creuant la Costera, vam pujar el port de l'Olleria girant cap a Otos on ens esperava un arròs caldós de bandera a la vessant del Benicadell. Quan més apretava el sol, nosaltres entràvem a Bèlgida buscant el Port d'Albaida. En la llarga baixada vam entrar en el Parc Natural de la Serra Mariola camí d'Agres i Alfafara. La visió autèntica fou la gran mola de Bocairent amb les seues coves, pont romà i carrers estrets.

La vesprada ja era avançada, però volíem rodejar la Mariola i per això calia creuar Banyeres camí d'Alcoi. En la mateixa carretera ens vam adonar que no podíem marxar sense guaitar el Carrascar de la Font Roja....se'ns acumulava la feina. Des d'aquella immillorable atalaia vam creure convenient que ja tocava girar cap al nord i tornar cap a casa.

Cap comentari: