dilluns, 1 de setembre del 2008

LA TERRA I LA GUERRA

Aquests darrers dies de vacances he pogut acabar el llibre de Núria Cadenes 'Vine al Sud', on proposa un recorregut per la història i les festes del País Valencià vist des de l'òptica d'una catalana que fa anys que hi viu al Cap i Casal. No està mal, no és el millor llibre del món, però és entretingut i sempre és bo imaginar-se un itinerari per la terreta.

Per altra banda, també he acabat el llibre 'Barri Xino' d'en Sebastià Sorribas, on descriu experiències viscudes majoritàriament en temps de postguerra. En aquella època, la part baixa del Raval era vista per la resta de la ciutat com el barri més degradat, violent i perillós. Aquest text ens deixa tambe històries humanes que sempre suren en un ambient dominat pel clero i les carències més bàsiques.

Ara estic acabant 'Homenatge a Catalunya' d'en George Orwell i estic fent-me una idea de com eren les trinxeres al front d'Aragó durant la guerra. Els meus avis van formar part de la quinta del 'biberón', comptaven només en 18 anys el 1938.