dijous, 29 de setembre del 2011

CANTS I CANTS

Un gran disc del company de Godella Josep Aparicio 'APA' que ha sabut combinar d'una manera exemplar l'ànima de cadascun dels temes amb una veu espectacular i uns músics extraordinaris.

M'agradaria destacar la cançó 'Coloma Bruna' de Vicent Torrent on es 'refilen els níspros cap a la lluna' o la 'palma d'aurora que et tremola pujant-te per la persona'.


També trobem una Malaguenya, una Granaïna, un Cant de Batre i alguna peça que havia fet abans Miquel Gil com 'el Bolero de l'Alcúdia' de Vicent Andrés Estellés.

Melassa i avant...

dilluns, 19 de setembre del 2011

BONA DIADA

Bon diumenge de diada per començar una nova temporada atlètica. Primera vegada a la Cursa d'Horta i bones cames gràcies a la pretemporada feta a l'agost. Un recorregut curt de 5 quilòmetres, però molt exigents amb algunes pujades de mèrit.
El temps de 22min 39 segons a 4:32 el quilòmetre és bo, encara que ho és més la sensació d'entrar just darrere de la llebre de Baldomar quan feia ja temps que això no passava.

A més a més, vam descobrir un baret prou interessant en la frontera d'Horta amb el Carmel que mereix una nova visita en un futur proper.

dimarts, 13 de setembre del 2011

SOPA AL PALAU

Mític concert de Sopa de Cabra al Palau Sant Jordi. Les entrades no eren molt bones, en un lateral a l'altura de l'escenari i sense massa visió. Les primeres cançons del disc 'La Roda' ens recorden les cintes de cassette de 60 minuts en un R-5 de color blau. Massa temps sense escoltar-les i segur que els més joves de l'auditori no se les sabien.

Omplien l'espai 17.000 persones que anaven escalfant l'ambient en les peces més conegudes de la banda. Tinc la sensació que portava 20 anys esperant aquest concert on vam gaudir de dues hores i mitja de rock and roll en una de les bandes sonores de la nostra vida.

dijous, 8 de setembre del 2011

CINC CLAUS

Cinc Claus és un xicotet reducte de cases a uns tres quilòmetres de l'Escala. Mai no m'havia fixat en ell, simplement formava part d'un garbell de noms mítics de l'Empordà, juntament amb Ultramort, Saus o Albons.



L'altre dia vaig prescindir d'una de les millors rutes per córrer (el camí entre L'Escala i Sant Martí d'Empúries) per descobrir un llogaret on trobem un pont medieval, una capelleta i un parell de cases rurals.

Es troba a les portes del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i em recordava molt al camí que unia Moncofa platja amb Xilxes platja on fa anys es podien trobar uns canyars semblants. Ara ja han destruït tot allò i no recorde el punt exacte on estava la caseta de Navarro i l'horta on, de tant en tant, furtàvem melons...