dimarts, 27 de maig del 2008

NOMÉS SOCIS

L'altre dia vam passar per la Laie de Pau Claris i em vaig agenciar el darrer llibre de Ferran Torrent 'Només Socis'. Podria haver esperat uns 6 mesos i segurament Bromera l'hauria editat en un format més agradable de portar i de llegir, però va ser un rampell i al final 'agafí' sense pensar el de tapa dura de Columna.

En teoria, aquesta nova obra de l'escriptor de Sedaví, no pertany a l'anterior trilogia dedicada a les clavegueres polítiques de València. No obstant això, es fa servir de part dels seus personatges com són l'excomisari Tordera, l'exdetectiu Toni Butxana i Juan Lloris. Al mateix temps, també hi apareixen antics companys de viatge a 'Gràcies per la Propina' com són els germans Josep i Ferran Torres.

Tot aquest sofregit de vells amics es troben enmig d'una trama ordida pel Mossad i la CIA que esquitxa i remou certes lluites que semblaven acabades en els tres llibres anteriors ('Societat Limitada', 'Espècies Protegides' i 'Judici Final').
Realment és Torrent en estat pur, encara que no cal esperar grans novetats ni sorpresses. Podriem dir que és més del mateix, però sempre és agradable de llegir i el recomane per passar un ratet divertit.

Una gran frase és la següent: 'Si els valencians fóren negres, votarien el Ku Klux Klan'