dimarts, 24 d’agost de 2010

LECTURES D'ESTIU

Encara que la imatge convida a la lectura vora el mar, la major part del que he llegit en aquesta època de l'any ha estat dins dels avions.

'Txetxènia any III' de Jonathan Littell és una descripció crua de l'estat actual de la república del Caucas, on el culte al seu president Kadírov (recolzat per Moscou), l'extremada religiositat i corrupció fan un coctail explosiu de difícil digestió.
'La dècada prodigiosa' de Vicent Artur Moreno és una reflexió sobre el doblatge al País Valencià. Analitza la gran oportunitat perduda per instaurar un model acceptat per part de Canal 9 durant la dècada dels noranta. Va ser un pas enrere del qual tardarem molt de temps per recuperar-nos.
'Tranvía a la Malvarrosa' tot un clàssic de Manolo Vicent. Relata paisatges i personatges de la Plana als anys 50 i també t'acompanya per la València de l'època. Curiosa la mentalitat de la gent d'aquell temps on si un xiquet destacava en els estudis de seguida calia fer-lo capellà i a casa rebia sempre el millor tros de carn.