dijous, 29 de novembre de 2012

LA PUTA I LA RAMONETAMolt interessants els resultats de diumenge passat en les eleccions catalanes. Per una banda, cal dir que el poble no s'ha cregut Mas amb la seua motxilla de retallades i el seu cartell de Moisès egocèntric. La reducció d'escons convergents era previsible, però no tan greu com finalment ha estat.

També cal mirar amb atenció com puja ERC i Ciutadans degut a la polaritat del discurs independentista. El PSC perd uns quants i encara tenen el fetge de dir que 'podria haver estat pitjor'. Els populars es mantenen igual i Iniciativa puja tres que no està gens malament. Després la gran sorpressa han estat les CUP que sense pràcticament publicitat als mitjans han entrat al Parlament amb tres diputats.

Des de Madrid, ja s'han afanyat a dir que 'el pla soberanista de Mas ha fracassat'. És possible una anàlisi més simple i curta de mires?  Segueixen sense entendre res. El poble ha triat un 66% de diputats a favor d'un referèndum i deixa clar al partit en el poder que no vol un procés d'esquena a la resta de partits. Cal  polítiques consensuades i abandonar la idea d'una majoria liberal que vol mantenir-se en el poder siga com siga. Els números màgics de diumenge passat són 87 a 48.