dijous, 19 de febrer del 2009

LLOPS A VALÈNCIA

La relació existent entre la ciutat i aquests animals s'ha fet més propera després de les darreres lectures. Per una banda, 'Purgatori' de Joan Francesc Mira, que forma part d'una trilogia dedicada a la ciutat, juntament amb 'Els Treballs perduts' i 'El professor'. Són quadres genials de la societat valenciana que et conviden a una passejada coneixent les façanes i els carrers del Cap i Casal. En concret, 'Purgatori' segueix un fil d'argumentació inspirat en la 'Divina Comèdia' de Dante.
Per altra banda, 'Diario de un skin' d'Antonio Salas, és el treball d'investigació d'un periodista infiltrat dins un grup d'Ultrassur i amaga un retrat de l'extrema dreta espanyola i les seues ramificacions arreu de l'estat. Les caceres contra immigrants, homosexuals, persones sense llar i prostitutes s'han convertit en activitats tradicionals d'aquests grups xenòfobs.
Lluny de ser imatges del passat, les accions de grupúscles neonazis als carrers de València sovintegen i tenen com a víctimes qualsevol persona que no tinga les seues mateixes idees o el mateix color de pell. Què els ha fet ser com són?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Als carrers de València, a més, aquesta gentola sol tindre un cert suport -per acció o omissió- dels que manen.
Gràcies per la visita de l'altre dia, Ben. Seguiré passant-me per ca teua :-)